Modul: Billeder28-10-2014 - 14:05

Her kan du læse mere omkring hvad muligheder du har for indstillinger af billeder.

Når du skal have et billede ind på hjemmesiden, bruger du et af billedmodulerne. Klik på ”Vælg” / ”Gennemse” knappen under billedeksemplet.

Billedet skal ligge lokalt på din computer. Vælg ”Åbn” og klik til sidst på ”Gem” nederst i modulet.

Nu uploades billedet til selve hjemmesiden. Systemet sørger automatisk for at komprimere billedet til den maks. størrelse, der er brug for. Du behøver derfor ikke selv at gøre billederne mindre, inden du lægger dem ind, men kan tage dem direkte fra dit kamera hvis du vil.

Under billedet får du en række muligheder for hvad der skal ske når der klikkes på billedet.

Som udgangspunkt sker der ingenting.

• Vælger du ”Åbn billede i stort” vil billedet blive vist i en større størrelse i et pop-up vindue når der klikkes på det.
  • Vælger du ”Åbn link i nyt vindue” vil billedet fungere som et link til en anden side som åbnes i et nyt vindue. Det er især velegnet til, hvis du har et link der sender brugeren væk fra din egen hjemmeside.
  • Vælger du ”Åbn link i samme vindue” fungerer billedet også som et link, men siden vil åbne i samme vindue. Dette er en fordel hvis linket henviser til en anden side på din egen hjemmeside.

Du har også mulighed for at justere bredden på billedet efter det er uploadet. Billedet beholder de rigtige proportioner uanset hvad du taster ind, så du kommer ikke ud for at billedet bliver strukket eller klemt.

Hvis du vælger ”Tekst og Billede” eller ”Billede og Tekst”-modulet kan du bytte rundt på de to elementer med et enkelt klik på denne knap.