23: Ventelisten24-01-2016 - 12:52

Ventelistesystemet er beregnet til ting man kan stille sig i kø til og få besked så snart denne ting bliver ledig, hvorefter det så er den næste i køen der først kommer i betragtning.

Ventelisten finder du under "Indhold" -> "Venteliste".
For at oprette en liste klikker du på knappen "Opret venteliste".

Udfyld felterne "Navn" og evt. "Beskrivelse". Det er her du beskriver hvad det er, dine brugerne kan skrive sig op til.

Nu er listen oprettet og klar til at brugerne kan tilmelde sig den. Herfra kan du redigere i navn og beskrivelse ved at klikke på "Redigér", du kan Slette listen ved at klikke på "Slet" (dette vil også slette alle eventuelle tilmeldinger fra listen), og du kan se hvilke brugere der har tilmeldt sig ventelisten.
Men for at nogen kan tilmelde sig, skal de kunne se listen på hjemmesiden.

I toppen vælger du "Indhold" -> "Sider" og finder den side på din hjemmeside som man skal kunne tilmelde sig fra, eller opretter en ny side til formålet.
Klik på "Tilføj indhold" og vælg det modul der hedder "Venteliste".

Vælg fra drop down boksen hvilken venteliste der skal vises på siden. Hvis der kun er én liste, som i dette tilfælde, er den valgt automatisk og du kan fortsætte ved at trykke "Gem".

Klik på "Se siden". Nu kan du se at der er tilføjet et felt til Navn og E-mail på siden. Når brugeren udfylder felterne og trykker "Send", får han/hun en mail med et link. Dette link skal klikkes på og først derefter havner vedkommende på listen.

Nu kan du holde øje med hvem der tilmelder sig, ved at klikke på "Se brugere på venteliste".

Du kan se hvem der er på listen, hvornår de er tilmeldt, om de har klikket på bekræftelseslinket der blev sendt på mail og om brugeren er aktiv. Det er også her du kan slette brugeren eller redigere brugerens indtastninger hvis det er nødvendigt.
Når det, som brugerne er skrevet op til, bliver ledigt, er det dig der skal sørge for at give dem besked herom. Derefter sletter du brugeren fra listen og den næste rykker op som nr. 1. Alle på listen får automatisk besked på mail fra systemet som fortæller dem hvilket nr. de nu har i køen.