< Tilbage

08: Brugersystemet09-01-2015 - 08:52

Her demonstrerer vi hvordan der oprettes brugere og administratorer i systemet

Klik her for at se videoen i fuld skærm og god kvalitet 00:00
Denne video viser hvordan man kan oprette brugere, som kan logge ind på hjemmesiden. I denne video er der oprettet et menupunkt der hedder ”LOGIN”, hvor der er placeret en login boks på siden. Selve siden ”LOGIN” har undersider, som kun er synlig for dem der er logget ind på siden.
 
01:50
Rettighederne til siderne kan sættes på flere måder. Vi viser én måde at gøre det på her. Hvis du logger ind i administrationen og klikker ind på den side der ikke skal være synlig for alle, men kun for dem der er logget ind/har rettighed til at se siden og derefter klikker på knappen ”Rettigheder”, får du en oversigt over de brugere der er oprettet, og hvilke rettigheder de har fået for den side du er klikket ind på nu. Hvis almindelige brugere ikke må kunne se denne side, skal du klikke på checkboksen ud for den bruger der hedder ”Anonym” i den kolonne der hedder ”Rettighed til at se siden”, indtil der vises et rødt kryds i boksen. De brugere der skal kunne se denne side når de er logget ind, skal til gengæld have et grønt flueben i checkboksen, så klik på checkboksen ud for de brugere der skal det, indtil det grønne flueben kommer frem.
 
04:11
Den anonyme bruger. I administrationen klikker du ind på ”Brugere” -> ”Brugere”. Her får du en liste over de brugere der er oprettet på hjemmesiden lige nu. Den første bruger i listen hedder ”Besøgende på hjemmesiden”. Andre steder kaldes denne bruger for ”Anonym” og det er betegnelsen for alle de besøgende på hjemmesiden, som ikke skal have login for at se indhold. Klikker man ind på ”Besøgende på hjemmesiden” brugeren, kan man se oversigten over de sider alle besøgende på hjemmesiden kan se. Anonyme brugere skal ikke kunne andet end at se indholdet. Derfor kan man ikke sætte andre rettigheder end hvilke sider de må kunne ses.
 
05:16
For at oprette en ny bruger på hjemmesiden, skal du ind på ”Brugere” -> ”Brugere” og derefter klikke på knappen ”Opret ny bruger”. Vælg et brugernavn, som brugeren skal logge på med, en adgangskode og brugerens mailadresse. Den bruger vi opretter i videoen er en side bruger, og skal derfor ikke kunne logge ind i administrationen bagved men kun via. loginfeltet på hjemmesiden. Derfor skal der ikke sættes en brugertype på denne bruger. Klik på knappen ”Opret” for at komme videre til step 2, hvor rettighederne for brugeren skal sættes. Brugeren kan enten tildeles individuelle rettigheder, eller få rettigheder baseret på en gruppes rettigheder. Sætter du flueben i en gruppe, vil du i oversigten nedenunder kunne se de rettigheder der kommer fra gruppen, og som nu er tildelt brugeren.
 
08:13
Hvis du vil ændre rettighederne for en gruppe, skal du i administrationen klikke ind på ”Brugere” -> "Grupper" og derefter klikke på ”Sæt rettigheder” ud for den gruppe du vil ændre rettighederne for.
 
09:20
Hvis en bruger har glemt sin kode, eller hvis brugeren ikke længere skal kunne logge ind, kan man inde i administrationen under ”Brugere” -> ”Brugere” klikke på ”Slet” ud for den bruger man vil slette, eller på ”Skift kode” for at give brugeren en ny adgangskode at logge ind med. Der er også her man kan rette de almindelige brugerinfo som kontaktinformationer og brugertype.
 
10:01
Hvis man har rigtig mange brugere, har man mulighed for at lave en søgning på brugerne i systemet. Dette gøres ved hjælp af søgefeltet i højre side, når man er klikket ind på ”Brugere” -> ”Brugere” i administrationen.
 

Søgeord: Brugersystem, bruger, brugere, login, log ind, in, admin, administrator, administratorer opret, opretteKlik her for at se videoen i fuld skærm og god kvalitet 

< Tilbage