06: Forsiderotation07-01-2015 - 11:18

Her kan du læse om hvordan billederne i Forsiderotationerne kan udskiftes.

Klik her for at se videoen i fuld skærm og god kvalitet

00:00
I denne video viser vi dig, hvor nemt det er at skifte de roterende billeder på forsiden af hjemmesiden.

00:14
For at lægge flere billeder ind i rotationen, skal du gå ind i administrationen. I top fanen går du ind under ’Indhold’ og derefter ’Forside rotation’. Klik på knappen ’Find billeder’. Dette åbner et vindue op, hvor du kan vælge billeder fra din egen computer. Du kan vælge mere end ét billede ad gangen, enten ved at holde Ctrl tasten i bund og klikke på billederne med musen, eller ved at trække en markering hen over billederne med musen. Billederne bliver automatisk behandlet af systemet når de lægges ind, så de ikke fylder mere end de bør fylde på en hjemmeside, da den ellers vil blive meget tung.

00:52
De billeder du uploader til forsiden skal beskæres før de bliver vist. Beskæringen sikrer at dine billeder ser ordentlige ud på hjemmesiden, og du vælger selv det udsnit der skal tages af billederne. For at beskære billedet, klikker du på det lille ikon under billedet der forestiller en rød saks. Systemet sørger selv for at holde proportionerne som passer til din forside, så det eneste du skal tænke på er, hvordan du vil have dit udsnit til at se ud. Når du har placeret beskæringsboksen som ønsket, klikker du på knappen ’Beskær billede’, og du kommer derefter tilbage til forrige skærmbillede igen. Saksen under det billede ud lige har beskåret er nu blå, for at vise dig at billedet er blevet beskåret og dermed er synlig på forsiden. Du kan til enhver tid klikke på saksen igen for at vælge et nyt udsnit.

01:53
For at flytte rundt på rækkefølgen af billederne, skal du blot klikke på det billede du vil flytte, holde museknappen i bund og trække billedet derhen hvor det skal ligge. Når du slipper knappen, placeres billedet og dine ændringer er automatisk blevet gemt.

02:10
Du kan nemt bestemme højden på billederne ved at klikke på knappen ’Ret indstillinger’. Det er også her du kan vælge, om billederne skal komme i en bestemt rækkefølge, eller om de skal vises tilfældigt.

02:31
For at slette et billede, klikker du på ikonet der forestiller en skraldespand. En pop up kommer frem, og du skal klikke på ’Slet’ for at bekræfte at du gerne vil slette billedet, eller ’Annuller’ hvis du vil fortryde.

02:40
Du har også mulighed for at sætte et link på billederne. Tryk på ikonet der forestiller en kæde. En pop up boks kommer frem, og du kan vælge om det skal være et internt eller et eksternt link. Et internt link er et link der går til en side på din egen hjemmeside. Denne side kan du vælge direkte i menustrukturen. Et eksternt link er til en side som ikke er på din hjemmeside. Du indsætter blot www adressen på den side man skal komme ind på og trykker ’Gem’. Eksterne links vil altid åbnes i et nyt vindue.

Søgeord: billede, billeder, forside, forsiderotation, rotation, billederotation, flash, banner, bannere, foto, fotos