Beskær/skalér et billede med FastStone

Læs her, hvordan du giver et billede en helt præcis størrelse ved både at skalere og beskære billedet med FastStone Image Viewer.
Hvis du skal have et billede ind på din hjemmeside et sted hvor der er afsat en plads med en fast bredde og højde, som dit billede ikke har som udgangspunkt, har du brug for at kombinere skalering med beskæring.

Hvis du f.eks. har et billede som er 800 pixels bredt og 600 pixels højt, og du vil have det til at passe i et format der hedder 500x200, skal du starte med at indstille bredden til at være 500 pixels.
Se hvordan du gør det på dette link

Nu er billedet 500px bredt og 375 px højt. Der skal altså skæres lidt af i top og bund før det kommer til at passe.

Før musen ud til venstre side så pop up menuen kommer frem og vælg Beskæringsbord.
Indtast bredden under billedet til 500 og højden til 200. Der dukker en markering frem på billedet som viser dig det korrekte format og du kan vælge det ønskede udsnit ved at trække i midten af markeringen, og flytte denne op eller ned.

Når du er tilfreds med udsnittet klikker du på knappen Beskær.
Billedet har nu det korrekte format.

Flyt musen ud til venstre igen for at få pop up menuen frem, og vælg Gem som...
VIGTIGT: Giv filen et andet navn så du sikrer dig at du ikke kommer til at overskrive originalbilledet.