Rotér et billede med FastStone

Læs her, hvordan du vender et billede rigtigt med roteringsværktøjet i FastStone Image Viewer.
Du kender det sikkert godt; du har været ude og tage billeder til hjemmesiden med din mobil, men når du sidder ved computeren og vil lægge dem ind på siden så opdager du at de vender forkert.

Det sker fordi billedet på din mobil har tilknyttet nogle meta tags, som fortæller mobilen hvordan billedet vender. Men når billedet bliver kopieret over på computeren så følger meta tags'ene ikke med over. Computeren ved derfor ikke hvad der er op og ned på billedet.

Heldigvis er det nemt at vende billedet rigtigt. Sådan gør du:
Åbn billedet i FastStone ved at trække billedet over på FastStone ikonet.

Før musen ud til venstre side så pop up menuen kommer frem og vælg Roter: Venstre eller Højre - Alt efter hvilken vej du ønsker at dreje billedet.

Når billedet vender rigtigt trykker du på Gem som... og gemmer billedet. Evt. under et nyt navn.
Afslut FastStone ved at trykke på Esc.

Nu er billedet klar til upload på din hjemmeside.